Terug naar zoeken

Laatste 20 afbeeldingen : (Als je op de afbeelding klikt kan je zien bij welke onderwerpen en/of personen deze afbeelding te vinden is.)
Geluwe in beelden Doorkijk in de getroffen jongensschool. Bemerk de vernielde banken in het gebouw. De Stroomkemolen of beter gekend als Goemaeres Molen in de Lourdesstraat. Het huisje op de achtergrond is café Lourdes. De Sint-Denysplaats op het moment van het rooien van bomen. De persoon rechts en dichtst bij de bomen met de fiets in de hand is Rachel Descamps. Bemerk de electriciteitswinkel van Foto van de beselarestraat gemaakt juist aan de apotheker, vroeger Paul Demyttenaere op nr 28, en daar waren werken aan de gang. 
(vernieuwing apotheek, vermoedelijk voor 1970). 
Enkele vriendinnen op stap in de Vrouwstraat 21 cm geschut bij de Koelenberg. 21 cm geschut bij de Koelenberg. We zien de begraafplaats op de achtergrond. Bidprentje van Ludovicus Vanryckeghem Bidprentje van Nathalie Brutin Edward Ghesquiere Poseert op een kameel in het eerste leerjaar. Een stukje van de nieuwe kapellestraat ter hoogte van het wandelpad naar de (toekomstige) tuinwijk. Bemerk in de verte de villa Rietvink in de beselarestraat Het verlaten centrum in Geluwe met de kerk zonder toren. De kruisstraat (kruispunt van Beselare- Klooster- en Derde Lansiersstraat) We zien nog het kapelletje. Alsook de woning van dokter Soete. Ingangspoort van de voormalige hoeve Gelubroeck Bidprentje van Petrus-Josephus Nuytten en zijn huisvrouw Maria Vandenberghe Bidprentje van notaris en burgemeester Louis Delefortrie Bidprentje van Maria-Theresia Vanhaverbeke Tramstation Ingangspoort van de voormalige hoeve Gelubroeck. Heilighart stoet in de Beselarestraat. Bemerk het rusthuis en de muur van de pastorie op de achtergrond.