Terug naar zoeken

Laatste 20 afbeeldingen : (Als je op de afbeelding klikt kan je zien bij welke onderwerpen en/of personen deze afbeelding te vinden is.)
Geluwe in beelden Foto van de beselarestraat gemaakt juist aan de apotheker, vroeger Paul Demyttenaere op nr 28, en daar waren werken aan de gang. 
(vernieuwing apotheek, vermoedelijk vòòr 1970). 
Enkele vriendinnen op stap in de Vrouwstraat 21 cm geschut bij de Koelenberg. 21 cm geschut bij de Koelenberg. We zien de begraafplaats op de achtergrond. Bidprentje van Ludovicus Vanryckeghem Bidprentje van Nathalie Brutin Edward Ghesquiere Poseert op een kameel in het eerste leerjaar. Een stukje van de nieuwe kapellestraat ter hoogte van het wandelpad naar de (toekomstige) tuinwijk. Bemerk in de verte de villa Rietvink in de beselarestraat Het verlaten centrum in Geluwe met de kerk zonder toren. De kruisstraat (kruispunt van Beselare- Klooster- en Derde Lansiersstraat) We zien nog het kapelletje. Alsook de woning van dokter Soete. Ingangspoort van de voormalige hoeve Gelubroeck Bidprentje van Petrus-Josephus Nuytten en zijn huisvrouw Maria Vandenberghe Bidprentje van notaris en burgemeester Louis Delefortrie Bidprentje van Maria-Theresia Vanhaverbeke Tramstation Ingangspoort van de voormalige hoeve Gelubroeck. Heilighart stoet in de Beselarestraat. Bemerk het rusthuis en de muur van de pastorie op de achtergrond. Autobus Jozef Hanssens. Foto genomen in de Ieperstraat voor het huis waar Jozef Durnez woonde op de hoek met de Klijtemolenstraat. We zien rechts op de achtergrond herberg De Voyageur. Foto van de ploeg van KSK Geluwe. (vermoedelijk bij een match tegen Beselare) In de jaren 50 was het de gewoonte dat er Engelse voetbalploegen in de paasperiode een match kwamen spelen tegen Belgische ploegen. Dit was hier ook zo: het uitwisselen van een souvenir bij de aftrap van de match,waarbij Hedwig Doom in de donkere uitrusting rechts het vlaggetje overhandigde.