Help - FAQ


 

Vraag: Ik heb foto's die mijns inziens zouden passen op de site. Hoe kunnen deze op de site komen?

Antwoord: Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Of u kunt de afbeeldingen inscannen (liefst in een minimum resolutie van 300 dpi) en doorsturen naar info@zipweb.be.
Of u kunt contact opnemen om de afbeeldingen binnen te brengen en te laten inscannen.
Of u kunt contact opnemen om de afbeeldingen ter plaatse door een medewerker te laten inscannen.

 

Vraag: Ik heb enkele fotokaarten die veel geld waard zijn. Ik zou deze graag op de site plaatsen, maar ik zou niet graag hebben dat iedereen deze foto's zo maar kan gebruiken.

Antwoord: De beelden die op de website geplaatst worden zijn van een lage kwaliteit, zodat enkel een beperkt persoonlijk gebruik van de beelden mogelijk is. Wanneer een hoge kwaliteit wordt gewenst door iemand, wordt de eigenaar van het beeld steeds eerst geraadpleegd.
Bedenk ook dat door de afbeeldingen op de site te plaatsen deze afbeelding aan bekendheid wint.E n hoe bekender een afbeelding is, hoe meer de waarde ervan stijgt. Zoals ook van bepaalde bekende schilderijen al heel veel kopieën gemaakt werden, maar enkel het origineel heeft een hoge waarde.

 

Vraag: Van bepaalde afbeeldingen heb ik meer informatie, hoe kan deze informatie bij de afbeelding komen?.

Antwoord: Bij de afbeelding staat het volgende icoon : Indien u daar op klikt, kunt u commentaar bij deze afbeelding ingeven. Of indien het om een hele pak commentaar gaat, kunt u altijd contact opnemen met ons via info@zipweb.be

 

Vraag: Welke beelden komen er in aanmerking om op de site geplaatst te worden?

Antwoord: Alle afbeeldingen die iets te maken hebben met Geluwe en die interessant kunnen zijn voor de Geluwse bevolking komen in aanmerking.
Let wel: Recente afbeeldingen (na 1980) zijn niet zo interessant, behalve indien het iets speciaals is. (bv. een verdwenen gebouw of speciale gebeurtenis)
Sommige afbeeldingen worden niet op de site geplaatst uit respect voor de geportretteerden. Van een bidprentje moet de persoon minstens 50 jaar zijn overleden.